På vores nye linjefag KERAMIK kommer du vidt omkring i arbejdet indenfor det keramiske univers. Her er plads til at fordybe sig i materialerne - arbejde med forskellige typer af teknikker, ler, glasurer og brændinger. Udgangspunktet er håndbygning,
Introduktion til KERAMIK
På keramik arbejder vi langsomt og med god tid til at formgive og udvikle produkter og til at lære håndværket at kende.
Du kommer igennem alle processer – både de designmæssige; idéudvikling, research, skitsering samt det håndværksmæssige; hvad de forskellige typer ler kan og vil, hvordan forskellige glasurer “opfører” sig før og under brænding, og hvordan man aktivt kan bruge forskellige brændinger til at skabe forskellige produkter og udtryk.
At arbejde og formgive ler kan både være et håndværk og en kunstform. Du kommer til at arbejde med begge tilgange, og du lærer en masse forskellige værktøjer at kende, som bidrager til, at du udvikler både håndværksmæssige færdigheder og kan gå til arbejdet med ler med en kunstnerisk tilgang, hvis det er den vej, du gerne vil udvikle dig.
Keramik som linjefag er både for dig, der aldrig har arbejdet med keramik før og for dig, som gerne vil bygge videre på det, du allerede kan. Undervisning og opgaver er lavet, så du kan arbejde med dem og udfordre dig selv – uanset.
Udover selve håndværket og arbejdet på værkstedet får du også viden om keramikkens udvikling op gennem historien, du bliver introduceret til forskellige keramikeres forskellige praksiser og formsprog.
Undervisningsform
Keramikværkstedet bliver din arbejdsplads i de 12 uger, du er på højskolen. Her er du omgivet af ler, glasur, værktøj og rigtig meget inspiration fra de elever, der også er på skolen, og som deler din passion for keramik eller design. Tæt på keramikværkstedet har du studieplads, hvor den teoretiske undervisning foregår, hvor du kan researche, skitsere, lave gruppearbejde og nørde teknikker.
På Keramik vil du have gang i flere projekter på samme tid; noget er i ovnen, andet venter på at blive glaseret, ler der, tørrer, der skal researches til et ny projekt, men fælles for alt arbejdet og undervisningen på Keramik er god tid og tålmodighed.
Du kommer igennem en masse opgaver, hvis formål er at lære dig konkrete metoder og teknikker. Og du arbejder med opgaver, hvor det er dine idéer og din nysgerrighed, der er udgangspunktet.
Du får masser af vejledning af din underviser, og der er besøg af gæstelærer, der kommer på højskolen og holder workshop både konkret for linjefaget Keramik og for hele højskolen. Du bliver en del af en hverdag, hvor du og de andre på Keramik har rum og tid til at nørde ler, glasur og brænding hele dagen. Du udvikler dig personligt og du får skærpet dit blik for keramik og formgivning.
Vi afslutter de fleste opgaver med en fælles gennemgang, hvor du indvier resten af holdet i de tanker og overvejelser, du har gjort dig undervejs i din arbejdsproces.
Fakta
Semesterstart: Efterår 2024 – fra den 29. september til den 21. december.
Varighed: 12 uger
Undervisningssprog : Dansk (vi oversætter til engelsk ved behov)
Underviser: Rikke Frydensbjerg Østergaard, Keramik og MRP