www.designhojskolen.dk-ab-ab-hero-1-scaled

Arkitektur & Bydesign

Arkitektur & Bydesign handler om at skabe rum til mennesker. Vi har fokus på den formgivende proces, og uanset om du stiler efter at designe byer, byrum eller bygninger, er tilgangen den samme. Vi sætter mennesket i centrum og lader det være udgangspunkt for alle vores projekter. På DSDH får du en masse praktiske redskaber, der hjælper dig med at udvikle dine idéer. Undervejs bliver du klogere på arkitektur og bydesign, og du lærer at visualisere dine forslag – både med blyant i hånden og fingrene på computerens tastetur.

Introduktion

På Arkitektur & Bydesign lader vi os forføre af rumlige oplevelser, arkitektoniske konstruktioner og livet mellem husene. Vi skaber, tegner og bygger originale former, rum, bygninger, byer og indimellem tager vi skridtet fuldt og bygger hele nye verdener op. Undervejs bliver du betaget og begejstret, og indimellem sikkert også frastødt og forvirret, men fælles for de mange møder med arkitekturen er, at de skal inspirere og give dig klarhed over, hvilken vej du skal gå.

På Arkitektur & Bydesign bliver du klogere på både dig selv og verdenen gennem mødet med arkitekturen. Du får skærpet dit kritiske blik og lærer at forstå og analysere arkitekturen omkring dig. Du lærer at idéudvikle og visualisere dine idéer – både som sprøde arkitekturmodeller i pap og trælister, i træværkstedet, ved skumskæreren og med pennen i hånden.

Vi har plads til dig uanset hvilke forudsætninger du har, når du begynder på højskolen og bestræber os altid på at lave opgaver, der udfordrer dig på dit niveau. Lyst til at lege med form og funktion, sene aftenstunder på tegnesalen, stærk kaffe og fællesskab er selvfølgelig intet krav, men hurtigt blot en naturlig del af hverdagen på Arkitektur & Bydesign

Vi bestræber os på at gøre dig klogere på materialer, form og historien bag det eksisterende, så du vil være i stand til at skabe originale idéer og omsætte dem til løsninger, der gør verden til et bedre og smukkere sted – alt det du har brug for, hvis du overvejer at søge ind på en af landets forskellige arkitekt- og designuddannelser. Og når du er færdig på højskolen, vil du have lært at lave præsentationsmateriale, der rykker, så din portfolio-mappe står skarpt og vækker omverdenens interesse.

Fakta

Semesterstart
Forår og Efterår
Varighed
24 uger (Forår) — 20 uger (Efterår)
Undervisningssprog
Dansk
Undervisere
Semesterstart
Forår og Efterår
Semesterstart
Forår og Efterår

Værksted. Du får din egen arbejdsplads, hvor du kan indrette dig, som du har lyst til.

24/7. Værkstederne er åbne hele døgnet, og vi har alle de værktøjer, du skal bruge for at give dine idéer form.

Skitser og idéer. Hvad enten du elsker at bygge modeller i pap eller skitsere i hånden, vil du føle dig hjemme.

Synergi og samarbejde. Vi arbejder forskelligt fra projekt til projekt. Solo, makkerpar og grupper.

Praktisk tilgang. Vi bygger næsten altid modeller af vores projekter. Høje og lave. Store og små.

Udstilling. Vi afslutter med at udstille vores ting, så alle kan se, hvad vi har fået ud af vores anstrengelser.

www.designhojskolen.dk-ab-ab-gallery-1-1-scaled
www.designhojskolen.dk-ab-ab-gallery-5-1-scaled
www.designhojskolen.dk-ab-ab-gallery-3-1-scaled
www.designhojskolen.dk-ab-dsc08083-scaled
www.designhojskolen.dk-ab-dsc09121-scaled
www.designhojskolen.dk-ab-ab-gallery-2-1-scaled

Værksted. Du får din egen arbejdsplads, hvor du kan indrette dig, som du har lyst til.

24/7. Værkstederne er åbne hele døgnet, og vi har alle de værktøjer, du skal bruge for at give dine idéer form.

Skitser og idéer. Hvad enten du elsker at bygge modeller i pap eller skitsere i hånden, vil du føle dig hjemme.

Synergi og samarbejde. Vi arbejder forskelligt fra projekt til projekt. Solo, makkerpar og grupper.

Praktisk tilgang. Vi bygger næsten altid modeller af vores projekter. Høje og lave. Store og små.

Udstilling. Vi afslutter med at udstille vores ting, så alle kan se, hvad vi har fået ud af vores anstrengelser.

Undervisningsform

På Arkitektur & Bydesign bliver du en del af livet på en pulserende tegnesal. Med masser af kreativ energi og plads til at brede dine tanker og idéer ud – helt bogstaveligt og i overført betydning.

Du kommer til at bruge løs af din nysgerrighed, og du får skærpet din evne til at lade tankerne få frit løb. Undervejs får du masser af vejledning af dine undervisere – både skolens faste lærere og de gæsteundervisere, som jævnligt besøger skolen og afholder udfordrende og lærerige workshops. 

Dfår din egen faste arbejdsstation, hvor du kan regere, tegne, skitsere og bygge modeller. De fleste af forløbets opgaver begynder med en grundig research og idéudvikling, hvor du arbejder med skitsen som redskab.

Du kommer du til at arbejde med modeller – både den hurtige håndtegnede skitsemodel og de mere præcise præsentationsmodeller, som du bygger op i pap eller lader vokse frem på computerskærmen. Dine undervisere tilbyder dig selvfølgelig masser af hjælp og vejledning undervejs, så du lærer at knække koderne til de mange forskellige modelteknikker.

Det meste undervisning er projektundervisning. Det betyder, at du – alene eller i mindre grupper – arbejder med opgaver, der typisk skal løses i løbet af en uge eller to. Du skal forberede dig på at få udfordret din nattesøvn. Lyst, engagement og hårdt arbejde kan føre én langt, og de fleste aftener er der liv på tegnesalen længe efter almindelig fyraften.

Som en del af forløbet på Arkitektur & Bydesign kommer du til at bruge vores nye, veludstyrede værksted – fra de mindre håndværktøjer til de store skæremaskiner. Vi giver dig naturligvis en grundig introduktion til hele værkstedet, når du tager hul på dit ophold.

Vi afslutter alle opgaver med en fælles gennemgang, hvor du fremlægger dit projekt og indvier resten af holdet i de tanker og overvejelser, du har gjort dig undervejs i din arbejdsproces.

Valgfag

På hvert forløb afsætter vi tre uger til valgfag. Her kan du vælge mellem forskellige fag, som supplerer de designfaglige processer og udvikler og styrker dit kreative potentiale. Udbuddet af valgfag skifter fra forløb til forløb – men det kan fx være foto, maleri, keramik, korsang, animation, parkour, skriveværksted, illustration, rytmisk sammenspil eller undervisning i nyttige computerprogrammer, som vi ikke har tid til at nå omkring i en hektisk hverdag ude på de forskellige hovedlinjer.

 

Se mere om Valgfag her

Tilmelding

Her kan du tilmelde dig og blive en del af Den Skandinaviske Designhøjskole.

Priser

Pris pr. uge

  • Dobbeltværelse: (fra 01.01.2025 2.150,-) Kr. 2.100,-
  • Dobbeltværelse med bad (tillæg på 250 kr.): (fra 01.01.2025 2.400,-) Kr. 2.350,-
  • Enkeltværelse (tillæg på 250 kr.): (fra 01.01.2025 2.400,-) Kr. 2.350,-
  • Dagelev: Kr. 1.450,-
Prisen inkluderer

Undervisning, kost og logi (dagelever undtaget logi).

Andre udgifter

Indmeldelsesgebyr er kr. 2.000,- Gebyret er inkl. nøgledepositum på kr. 300. De 300 kr. får du får retur ved afrejse. Undervisningsmaterialer: ca. kr. 2.800,- Studietur efterår: kr. 5.000,- Studietur forår: kr. 5.000.

Fonde og anden økonomisk støtte

Elever fra de nordiske lande kan søge støtte i deres hjemlande gennem forskellige støtteordninger.
Der findes også fonde for elever fra Sønderjylland og Slesvig. Nogle kommuner yder støtte til højskoleophold. Ring og forhør dig hos din kommune. Du kan læse mere om støtteordninger på folkehøjskolernes hjemmeside her.

DSDH rejselegat – læs mere her

Pitstop på DSDH

Er du i gang med en videregående uddannelse og planlægger at holde pause fra dit studie, kan du være på højskolen på en pitstop-ordning, hvilket vil sige, at du får nedsat prisen for dit højskoleophold. Kontakt info@www.designhojskolen.dk eller ring på 8644 8044 for mere information om ordningen.

Framelding mm

Der tages forbehold for prisændringer, samt ændringer i skolens udbud af fag. Du er først sikret en plads, når du har modtaget tilsagn fra højskolen OG indmeldelsesgebyret er betalt.Hvis du ændrer planer og alligevel ikke ønsker at starte, vil vi gerne have det at vide. Ved framelding tidligere end 4 uger før start, betales indmeldelsesgebyret tilbage fratrukket 700 kr.  i administrationsgebyr. Hvis du melder fra senere end 4 uger før kursusstart, skal du – udover indmeldelsesgebyret – også betale for 4 ugers ophold, hvilket pt. udgør ca. 8.400 kr. Hvis du afbryder dit højskoleophold i utide, skal du betale for den uge, du rejser, samt yderligere 4 uger. Ved framelding indenfor halvanden måned før studietur, skal studietursbeløbet også betales.

Norske elever – information til den norske lånekasse
  • Ugepris foråret 2023, kr. 2.050,-
  • Ugepris efteråret 2023, kr. 2.050,-
  • Heraf betaling for undervisning 69%

Datoer

Forår/sommer 2024

07.01.24– 22.06.24

Efterår/vinter 2024

04.08.24 – 21.12.24

Forår/sommer 2025

08.01.25– 24.06.25

Efterår/vinter 2025

03.08.25 – 20.12.25

Mentorordning

På højskolen har vi en FFD-uddannet mentor. Mentorstøtten er et tilbud til unge mellem 17,5 og 25 år, som har brug for ekstra afklarende og udviklende ‘støtte’ med henblik på overgangen til en kompetencegivende uddannelse. Der tilstræbes i alle mentorforløb en individuel tilrettet vejledning, som er fokuseret mod den enkeltes hovedbehov. Før optagelse på designhøjskolen skal eleven i samarbejde med en UU-vejleder udarbejde en UU-plan, der indeholder en planlagt forløbsbeskrivelse, hvori mentorstøtten indgår. UU-planen fremsendes til højskolen før kursusstart. Læs mere om mentorordningen her

Tilmeldingsformular

Postnr. og by(Påkrævet)
Indkvartering(Påkrævet)
Gender på roommate

På Den Skandinaviske Designhøjskole er det muligt at bo på et værelse, der matcher din kønsidentitet. I tilmeldingsmodulet kan du angive dine ønsker. Vi gør alt, hvad vi kan, for at alle får deres værelsesønsker opfyldt. Derfor vil vi gerne vide hvilke køn, du ønsker at dele værelse med. Sæt gerne flere krydser - også selvom du har ønsket eneværelse, da vi ikke altid kan opfylde ønsker om eneværelse.

Gender(Påkrævet)

Den Skandinaviske
Designhøjskole